Воведување на процесот ликвидација јаглеродни влакна

процесот на намотување е метод за правење на tubes.According јаглеродни влакна на физички и хемиската состојба на смола матрица во влакно ликвидација, таа е поделена во три процеси: сува намотка, влажна ликвидација и полу сува ликвидација, како што е прикажано во следните шематски:

ликвидација

 

1. Сува ликвидација

може строго да се контролира содржината на смола (точни за помалку од 2%), која поседува висок ефикасноста на производството (ликвидација брзина до 100 ~ 200m / min).

2. влажно намотување

Постојат низа предности за влажно намотување:

  • Чини помалку од 40% од сува ликвидација;
  • Добар воздухот затегнатоста и ниска меур;
  • Карбонски влакна е поставен редовно,
  • Намалување на трошење на јаглеродни влакна;
  • Висока ефикасност производство (до 200m / min)

3. полу-сува метод на намотката

Во споредба со сува метод, процесот на импрегрирани и опремата се елиминирани, а содржината на балон во производите може да се намали во споредба со влажни метод.


Post time: Sep-15-2017

WhatsApp Онлајн Chat!